Kampioenen van ESDO

Afgelopen zaterdag 10 maart stonden er maar liefst vier kampioenswedstrijden bij ESDO op het programma.

Als eerste speelde om 11.00 uur de C1 tegen OVVO/De Kroon C4 uit Maarssen. ESDO C1 had al alle wedstrijden al gewonnen en ook deze zaterdag kwamen zij probleemloos door. Al direct aan het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat ESDO de betere ploeg was. Het ene doelpunt na het andere viel. Alle spelers waren in topvorm! Met een score van liefst 19 – 2 was de overwinning binnen. Alle wedstrijden werden ruim gewonnen, zelfs allemaal met dubbele cijfers. Met maar liefst 173 doelpunten in totaal zijn zij de terechte kampioen in deze poule. Na afloop van de wedstrijd was er natuurlijk champagne, een kampioensmedaille en cake.

Vervolgens was het om 14.10 uur de buurt aan de B1. ESDO B1, gesponsord Boele Grond- en Beschoeiingswerken, speelde haar kampioenschapswedstrijd tegen KIOS (N) B1. ESDO B1 had al genoeg punten om zich kampioen te noemen, maar het is natuurlijk altijd leuk om de laatste wedstrijd (tegen de nummer twee) ook nog te winnen. De tegenstanders konden bij winst ook kampioen worden, dus de B1 deed er alles aan om de punten naar zich toe te trekken. Het team moest even op gang komen, maar de acties werden mooi afgerond en er werden veel doorloopballen uit de ruimte gemaakt. Ook werd er door ESDO goed verdedigd. De B1 won met 11 – 9. Na de wedstrijd werd het kampioenschapsfeestje gevierd met cake, slagroom, ballonnen en medailles.

Om 16.20 uur ging ESDO 4 van start. Het vierde seniorenteam van ESDO, gesponsord door Weihandel en transport J Daalhuizen V.O.F., speelde haar kampioenschapswedstrijd tegen KVA 5. ESDO wist al snel op voorsprong te komen. Ook in de tweede helft wist ESDO deze voorsprong uit te breiden tot 12-10 waardoor het kampioenschap werd binnengehaald. De champagne werd geopend en er werd geproost op een mooie overwinning!

Aan het einde van de middag was het tijd voor de kampioenswedstrijd van ESDO 1! ESDO 1, gesponsord door de Rabobank, mocht aantreden tegen de nummer twee, SKV uit Sleeuwijk. Na de verloren pot tegen Hebbes, was het voor ESDO erop of eronder. ESDO 1 heeft voldoende aan een gelijk spel, maar wilde er alles aan doen deze wedstrijd te winnen. Het is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en de sporthal zat overvol met supporters. Zowel de tegenstanders als ESDO hadden alle leden opgetrommeld om hen naar de overwinning te schreeuwen. De spanning was zichtbaar aanwezig en om 17.30 uur begon ESDO 1 zenuwachting aan de wedstrijd. In de aanval gingen Charina, Nadine, Joeri en Arnoud van start en in de verdediging stonden Demi, Mandy, Sebastiaan en Bart. Op de bank voldoende reserves en natuurlijk de coach Sabrina.

Het duurde even voordat de eerste doelpunten vielen, maar het was SKV die de 0-1 maakte. ESDO liet het daar niet bij zitten en in de volgende aanval wisten ook zij de korf te vinden. Het ging de eerste helft gelijk op, echter wist ESDO met een voorsprong de rust in te gaan. Sabrina overtuigde in de rust de ploeg dat zij de betere waren en dat zij als team vooral zo door moesten gaan. Met opgeheven hoofd kwam ESDO uit de kleedkamer.

Ook de tweede helft wist ESDO de voorsprong te behouden. Al lukte het ESDO maar niet om het gat groter te maken dan drie punten. De wedstrijd bleef dus spannend tot aan het einde. Even leek SKV terug te komen, toen zij op 10 – 8 kwamen. Gelukkig wist ESDO gebruik te maken van de overtredingen die SKV maakte en dit resulteerde in doelpunten. ESDO bleef rustig en nam afstand van SKV. Uiteindelijk wisten zij een gat van vier doelpunten te maken en met nog 3 minuten op de klok, kon het kampioenschap niet meer uit handen gegeven worden. De wedstrijd eindigde in een overwinning van 15 – 11, waarna het kampioensfeest kon beginnen! Zo eindigde de avond met blije supporters, een trotse coach en feestende spelers!

2018-03-12T14:05:07+00:00
Top