Afgelopen zaterdag 13 oktober stonden er maar liefst drie kampioenswedstrijden bij ESDO op het programma.

Als eerste speelde om 10.00 uur de D1 tegen SDO/BlijWerkt D2 uit Kamerik. De D1, gesponsord door Alfa accountants, had al vier wedstrijden gewonnen. Omdat zij één wedstrijd verloren hadden, was het een spannende dag voor de spelers uit de D1. Echter bleek direct aan het begin van de wedstrijd dat ESDO de betere ploeg was. Het ene doelpunt na het andere viel. Alle spelers waren in topvorm! Met een score van liefst 3 – 16 was de overwinning binnen.

Om 11.00 uur was het de buurt aan de B2. Zij speelde hun kampioenswedstrijd tegen Fortissimo B3 uit IJsselstein. ESDO B2, gesponsord door Willems Tuinen, had al genoeg punten om zich kampioen te noemen, maar het is natuurlijk altijd leuk om de laatste wedstrijd (tegen de nummer twee) ook nog te winnen. Ook Fortissimo was gebrand om te winnen, want ook zij konden nog kampioen worden. Het team speelde goed samen, maar uiteindelijk was het Fortissimo die de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. ESDO verloor de wedstrijd met 15 – 5, maar dit mocht de pret niet drukken. Beide teams waren kampioen en dit werd gevierd!

Voorafgaand aan de wedstrijd van ESDO 1 werden de D1 en B2 op het hoofdveld gehuldigd. Uiteraard was er champagne, een kampioensmedaille, cake en slagroom.

Als laatste ging om 17.00 uur de A1 van start. ESDO A1, gesponsord door de Kezen & Co, speelde haar kampioenswedstrijd tegen Synergo A2 uit Utrecht. Het is de laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen en er waren veel supporters. ESDO wist al snel op voorsprong te komen. Iedereen had kans en het ging de A1 makkelijk af. Ook in de tweede helft wist ESDO mooie doelpunten te maken. Met een uitslag van 28 – 4 was het duidelijk dat de A1 onverslaanbaar is! De champagne werd geopend en er werd geproost op een mooie overwinning!

Klik op foto’s, voor een sfeerimpressie van deze middag.

Het bestuur