Vrijdag 9 november 2018 vond de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (JALV) van ESDO plaats.

Onder het genot van een kopje koffie of thee en een heerlijke koek opende voorzitter Sebastiaan Verbruggen even na achten de vergadering. Sebastiaan benadrukte de inzet van vele vrijwilligers binnen ESDO en sprak over senioren 1 die dankzij de inzet en het enthousiasme van Sabrina het kampioenschap in de zaal wist te behalen en dit jaar mogen spelen in de derde klasse.

Daarna ging penningmeester Ronald de Ruiter verder met de presentatie van de jaarcijfers. Hij beschreef de punten waar hij tegenaan gelopen was en er was een moment om vragen te stellen.

Vervolgens blikte Mandy Versteeg terug op het beleidsplan. De commissies hebben hun doelen ook dit jaar weer geëvalueerd. Na de beleidszaken vroeg Suzanne Pauw de aandacht voor Sponsorkliks. Met sponsorkliks wordt er een financiële bijdrage geleverd aan de vereniging, zonder dat het ons een cent extra kost. Via de website www.sponsorkliks.com kun je naar de gewenste webwinkel waar je iets wilt bestellen (bijvoorbeeld Bol.com, Cool blue en Zalando). Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert ESDO een geldbedrag. Dit kan iedereen doen, dus ook je ouders, opa’s, oma’s, buren en collega’s.

Vervolgens is de privacyverklaring (AVG) van ESDO besproken en heeft Sebastiaan vertelt over de plannen van de Polsstokspringvereniging.

Na deze onderwerpen was het tijd voor de verkiezingen van het kader en de jubilarissen. Er waren dit jaar drie leden die alweer 25 jaar lid zijn van ESDO. Wimke de Graaf, Martijn Schuijlenburg en Rosita Hilhorst. Zij kregen een mooie bos bloemen en een speldje ter ere van deze gelegenheid.

Daarnaast bedankte het bestuur Wiebe van der Veen die afscheid nam van de TC, Bo Willemsen die is gestopt met de Jeugdraad en Annemarije Manshanden die niet langer meer deel uitmaakt van de KNAP. Ook werd Merel Meulenpas bedankt voor haar inzet voor de sponsorcommissie het afgelopen jaar. De voorzitter sprak zijn dank uit voor de inzet van deze personen.

Ook was dit de laatste JALV voor bestuurslid Suzanne Pauw. Zij aftredend is het bestuur. Sebastiaan bedankte Suzanne voor haar inzet de afgelopen 11 jaar in het bestuur.

Na de ledenvergadering was er de gelegenheid om een speciaal biertje te proeven. Bij deze wil het bestuur de leden bedanken voor hun komst. Ook willen zij het barpersoneel bedanken voor hun inzet achter de bar. Dankzij hen werd eenieder voorzien van een heerlijk hapje en drankje wat resulteerde in een gezellige sfeer in de kantine.